Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Riba iz Jadrana, prijateljstvo s gostima i zaposlenici ključ su uspjeha restorana Primošten

S osmijehom dočekujemo goste, s osmijehom ih ispraćamo. To je prvo što gost primijeti, pojašnjava voditelj restorana Omer Mahić.

S osmijehom dočekujemo goste, s osmijehom ih ispraćamo. To je prvo što gost primijeti, pojašnjava voditelj restorana Omer Mahić.

Svaki biznis prije ili kasnije upadne u krizu, nekad je razlog loša poslovna odluka, češće lokalna ili globalna gospodarska previranja kao što je slučaj danas. No, temelj dobrog poslovanja jedinstven je u svijetu, osnovni postulat kojeg se pridržavaju svi poslovni ljudi – osmijeh.

“To je nešto bez čega se ne može dobro poslovati. S osmijehom dočekujemo goste, s osmijehom ih ispraćamo. To je prvo što gost primijeti, pojašnjava voditelj restorana Primošten Omer Mahić.

Naravno, osmijeh sam po sebi nije dovoljan kako bi se u poslu uspjelo, treba tu još puno truda, rada, znanja i svih onih vještina koje krase dobre poduzetnike posebno u kriznim vremenima kakvo nas sad okružuje. A dio svoje tajne poslovnog uspjeha Omer Mahić otkrio je za profitiraj.hr/beta.

“Osim cjelodnevnog rada, održavam poslovno – prijateljski kontakt s klijentima”, pojašnjava Mahić. “Održavam pozitivnu energiju i korektan odnos. Znate, u biznisu su česte oscilacije, nekad ste uspješni i sve je OK – tad ste sretni, zadovoljni…, no ponekad se stvari ne razvijaju onako kako ste zamislili i potrebna vam je pozitivna energija. Ja ju pokušavam prenijeti na svoje kolege, partnere. Osim što naporno radim posao koji volim, pokušavam se i zabaviti. No, da ne bude zabune da ja sve radim, moram istaknuti da su zaposlenici ključ našeg uspjeha”.

A tako je od 1996. godine kada je “rođen” restoran Primošten. Odlični poslovni kontakti, razgranata mreža dobavljača, redovno podmirivanje prispjelih obveza, sve su to stvari koje itekako utječu na dobro poslovanje. No, za ovaj riblji restoran od izuzetne važnosti je jedna činjenica koja čini razliku: “S ponosom ističem da ne koristimo ribu iz uzgoja. Radimo isključivo s ribom iz Jadrana koju nam dobavljači dostavljaju svako jutro. Tako na meniju uvijek imamo četiri do pet vrsta svježe ribe”, poručuje Mahić. Usto, restoran u ponudi ima 86 vrsta vina vrhunske kakvoće.

To je izuzetno bitno u poslovanju, posebno u ovo krizno vrijeme kada je od presudne važnosti dobro se pozicionirati na tržištu. I tu je restoran Primošten uspio. Iako, priznat će voditelj restorana, nekada je bilo rezervacija za dva do tri dana unaprijed. Sada više nije tako, no poslovanje je na zavidnoj razini.Tome u prilog ide i što restoran ima dugogodišnje klijente među poslovnim ljudima, političarima i diplomatima, a stvara i nove koji dolaze na preporuku.

“Da bismo očuvali kvalitetu osluškujemo želje klijenata, želimo se prilagoditi i ugoditi. Imamo tematske večeri, otvoreni smo za novitete, a pratimo i konkurenciju”. Tako restoran Primošten ima klapske večeri četvrtkom, a nerijetko se čuju i zvuci akustične gitare i klavira.

Ulaz u restoran je prilagođen osobama s invaliditetom, gostima je osiguran parking, unutrašnjost restorana je klimatizirana, a tu je i vanjska terasa za potpuni ugođaj koji pruža jedan od ponajboljih hrvatskih restorana za što je Primošten dva puta nagrađivan.

I tu priča o dobrom poslovanju ugostitelja – poduzetnika ne prestaje. Kako bi svojim gostima omogućili potpuni gurmanski doživljaj 2006. godine otvoren je i restoran Madera, tik do Primoštena. U tom pak restoranu, za razliku od Primoštena gdje su na meniju morski specijaliteti, u ponudi su mesne delicije, jela sa roštilja na drveni ugljen, jela po narudžbi, ispod peke i sa ražnja. A za one koji nisu u mogućnosti doći osiguran je catering.

Kvaliteta koju su gosti prepoznali, kvaliteta kojoj se klijenti uvijek rado vraćaju. Što još nudi restoran Primorje možete vidjeti ovdje.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Lifestyle

Uspješni ljudi znaju iskoristiti svoje vrijeme i ustaju rano. Ne zato što to rade svi uspješni ljudi, nego zato što je to mudro.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.