Naslovnica

Nalazite se ovdje: Naslovna > Izdvojeno, Nagradne igre, Novosti > Putin – Čovjek bez licaKorisni kalkulatori

Dionice

Rast Pad Promet
Ticker Zadnja Promjena
ATGR-R-A 630,00 +5,61
ERNT-R-A 1.469,97 +2,77
JDPL-R-A 63,90 +2,73
IPKK-R-A 169,80 +2,63
ACI-R-A 3.340,00 +2,48
Ticker Zadnja Promjena
KTJV-R-A 16,23 -3,68
PBZ-R-A 510,10 -1,65
ULJN-R-A 51,00 -1,24
ZABA-R-A 37,20 -0,29
KOEI-R-A 650,00 -0,12
Ticker Zadnja Promet
HT-R-A 212,00 1.058,70
ADPL-R-A 117,00 602,19
ERNT-R-A 1.469,97 497,55
ADRS-P-A 272,97 454,82
ATGR-R-A 630,00 321,49

Izdvojeno

DARUJEMO vam knjiguPutin - Čovjek bez lica

Piše: Profitiraj.hr 20. 06. 2012.

Fotografija: Profil d.o.o.

Rusija i njime zaluđeni Zapad bili su odlučni u tome da u Putinu vide naprednog vođu iz svojih snova, čak i onda kada je taj vođa nemilosrdno razoružao ruske medije, oteo kontrolu i bogatstvo rastućoj poslovnoj klasi u zemlji i desetkovao krhke mehanizme demokracije. Knjigu su dobile Kristina Španić i Barbara Ukas.

Izabran 1999. godine od strane ‘Obitelji’ koja je okruživala bolesnog i sve nepopularnijeg Borisa Jeljcina, Vladimir Putin, čovjek s vrlo malo državnog ili upravljačkog iskustva – osim onoga kada je bio na funkciji zamjenika gradonačelnika Sankt Peterburga – činio se kao idealna osoba u očima oligarha koji su željeli stvoriti novog predsjednika po svojim mjerilima.

Odjednom je dječak, isti onaj koji se za svoje mjesto pod suncem izborio stasajući na opasnim poslijeratnim lenjingradskim dvorištima i sanjao o tome da vlada svijetom, postao javna ličnost i njegova je popularnost počela rasti. Rusija i njime zaluđeni Zapad bili su odlučni u tome da u Putinu vide naprednog vođu iz svojih snova, čak i onda kada je taj vođa nemilosrdno razoružao ruske medije, oteo kontrolu i bogatstvo rastućoj poslovnoj klasi u zemlji i desetkovao krhke mehanizme demokracije. U idućih nekoliko godina uklonio je gotovo sve što se našlo na putu njegovoj neobuzdanoj kontroli.

Svaki glas koji mu se suprotstavljao, ušutkan je.

Politički rivali i kritičari završavali su ili u izgnanstvu ili na groblju.

Kao novinarka koja je živjela u Moskvi, Masha Gessen je iz prve ruke proživljavala tu povijest i za knjigu Čovjek bez lica prikupljala informacije i izvore koje nijedan drugi pisac nije uspio dobiti.

Njezina užasavajuća i potresna priča o tome kako je ovaj ‚bezlični‘ čovjek uspio usmjeriti svoj put ka apsolutnoj – i apsolutno korumpiranoj- vlasti, predstavlja publicistički klasik i  novu biografiju godine.

O autorici: Masha Gessen je rusko-američka novinarka te autorica i urednica magazina Snob, koji izlazi na ruskom jeziku, za Ruse koji žive u inozemstvu. Pisala je, među ostalim, za časopise Granta, Slate i New Statesman. Autorica je nekoliko knjiga, a nedavno je objavila i naslove Perfect Rigor i Blood Matters. Živi u Moskvi

Kako sudjelujem u nagradnom natječaju?

Darujemo vam dvije knjige “Putin – Čovjek bez lica” koje možete osvojiti ako točno odgovorite na pitanje: “U kojem gradu živi autorica knjige Masha Gessen”?

Registrirajte se na portal Profitiraj.hr te nam na email: igra@mmreza.hr pošaljite poruku naslova “Putin, odgovor, ime i prezime, korisničko ime, adresu, grad i broj mobitela.

I, naravno lajkajte nas na našoj Facebook stranici! Podijelite post sa svojim prijateljima, to vas također približava nagradi!

Prijave primamo do srijede, 27. lipnja 2012.

Pratite nas na Facebooku! Twitteru @Profitiraj i LinkedIn profilu Profitiraj.hr!

Zabavite se i učite uz Profitiraj.hr! Sudjelujte na zanimljivim konferencijama! Čitajte kvalitetne, stručne i zanimljive knjige!

Svaki tjedan dijelimo vam nove nagrade!

Tagovi: biografija, knjiga, Masha Gessen, nagradna igra, nagradni natječaj, predsjednik Rusije, rusija, vladimir putin

Pošalji članak: Facebook Twitter Croportal digg Reddit del.icio.us

Nema komentara

Komentiranje članka

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni.


PRIJATELJI:limun.hrlider.hrezadar.hrwebgradnja.hr1klik.hrcrckarije.comagenti.hr/

PARTNERI:infopunkt.tvshe.hrzagreb.hrhi-tech.hrstrateskiplan.hr